Mobiel internet

Geplaatst op: 19-05-2015

Internet op je mobiel is tegenwoordig niet meer weg te denken. Wanneer er een storing is, wordt dat dan ook direct massaal gemeld op het web. Zodra we even zonder moeten, merken we pas hoe afhankelijk we eigenlijk zijn van het overal online en bereikbaar zijn. In Nederland gebruiken ruim 9 miljoen mensen WhatsApp. Naast communiceren over het internet, gebruiken we bijvoorbeeld ook routeplanners als Google Maps of Apple Maps. Wie weet er tegenwoordig nog om te gaan met een papieren kaart? Even snel iets opzoeken of spelletjes spelen terwijl we wachten is een niet meer weg te denken onderdeel van ons leven geworden.

Internet op je mobiel

Abonnementen voor je mobiel zijn er in diverse soorten en maten. Naast bellen en sms'en bevatten deze abonnementen vaak een aantal MB. Je kunt een abonnement kiezen en vaak ook samenstellen, zodat het precies volgens jouw wensen is. Voeg bijvoorbeeld extra MB's of belminuten toe. Het verschil tussen een 3G en 4G netwerk zit in de generatie van het internet. Gebruikers die op het 4G netwerk zitten, ontvangen bijvoorbeeld sneller internet. Het streven is dat 4G op den duur voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Sneller internet en meer MB's zullen er echter wel voor zorgen dat de prijs van je abonnement oploopt. Voordat je een abonnement gaat afsluiten, kun je daarom het beste vergelijken welke aanbieder het voordeligst voor jou is.

Snelheid van mobiel internet

Hoe weet je nu hoeveel MB's je nodig hebt? Sommige mensen gebruiken hun telefoon alleen om te bellen, whatsappen en af en toe iets op het internet op te zoeken. Het aantal MB's dat wordt verbruik is dan minimaal en je zult misschien aan 500MB al voldoende hebben. Als je een vaak muziek streamt, spelletjes speelt en op het internet surft heb je een grotere databundel nodig. Let hier dus op bij het aansluiten van een abonnement.

© 2024 Mobilander.nl | Links | Privacy & Disclaimer | Sitemap