Mobiel shoppen

De winkelstraat is al lang niet meer de enige plaats om producten te kopen. Na de populariteits explosie van de webshops is de volgende ontwikkeling alweer in een gevorderd stadium, kopen via webshops op uw smartphone of tablet. In de eerste helft van 2013 deden al 2,3 miljoen Nederlanders via deze platformen een online aankoop. Gemiddeld besteedden zij een bedrag van € 239,-. Behoorlijk dus. En zeer diverse artikelen werden zo aangeschaft. Inmiddels zijn er dan ook al vele shops die hun online omgeving hebben aangepast aan de specifieke eigenschappen van een smartphone en tablet. Of u nu op zoek bent naar verse koffiebonen of naar de nieuwste merkkleding, shoppen gaat gemakkelijk en veilig via deze platforms. En door de eenvoudige gebruikersinterfaces is het voor iedereen mogelijk.

Hoe werkt het?

Uw smartphone heeft u altijd op zak en deze bied daardoor grote mogelijkheden om te shoppen. Shoppen via uw mobiel of tablet is erg gemakkelijk, er wordt dan ook een grote toekomst voor voorspelt. Nooit eerder bestond er een platform dat toestond om te shoppen terwijl u op de trein wacht. U zoekt producten op via een mobiele website of app en doet de bestelling van de smartphone of tablet.
Al de volgende dag wordt het pakketje bij u thuis bezorgd en kunt u genieten van uw nieuwe aankopen.

Betalen via mobiel

Ook het doen van betalingen via de smartphone is mogelijk, de meeste banken hebben reeds apps ontworpen om gemakkelijk betalingen te voldoen. De volgende banken hebben betaal apps ontworpen die te downloaden zijn in de Appstore(Apple) en Google Play(Android):

  • Rabobank
  • SNS
  • ING
  • ABN AMRO

Tegenwoordig worden smartphones uitgerust met een NFC-chip, deze maakt Near Field Communication mogelijk. In de toekomst zal betalen via deze chip waarschijnlijk niet meer inhouden dan een 'aai' over een betaalpunt.

Online bestellen van electronica of kleding

Misschien ben je al behoorlijk ingeburgerd met het bestellen van je kleding via een online kledingwinkel. Check alleen al het gemak van een kleding vergelijker als het kledingwinkels overzicht van Youstyle voor het vinden van korting is het online zoeken en bestellen handig. Maar niet alleen aankopen bij bijvoorbeeld electronica of kleding via een online winkel gaat via de smartphone. Ook bestellingen in een café. Rabobank introduceerde kort geleden de nieuwe app genaamd MyOrder, met MyOrder kan er besteld én betaald worden nog vóór dat de ober aan tafel is geweest.

© 2024 Mobilander.nl | Links | Privacy & Disclaimer | Sitemap